OM SENSAI

  The Sense and 
  Science of Japan

  SENSAI
  The Sense.
  Subtil, sofistikerad och ädel.
  Skönhet, djupt inspirerad av japansk natur.

  SENSAI
  The Science.
  Avancerad, minutiös och kompromisslös vetenskap.
  Skönhet som noggrant bemästras av japansk vetenskap.

  SENSAI
  The Sense and Science of Japan.
  En hyllning till livets skönhet, inlindat i silke,
  med lyster djupt inifrån.

  SENSAI förstärker sitt ursprung genom att introducera den japanska skönhetens unika
  andlighet, en livsstil och levnadssätt som kan förknippas med SENSAI.

  Koishimaru Silk

  SENSAIs värdefulla
  signaturingrediens

  Genom Japans historia har Koishimaru Silk varit känt som ett exceptionellt lätt och glänsande silke endast förbehållet den kejserliga familjen. Än idag är Koishimaru Silk fortfarande det värdefullaste silket.
  För länge sedan märkte man att silkesvävare hade ungdomligt silkeslena händer.
  Forskare upptäckte att Koishimaru Silk har den unika förmågan att främja produktionen av hyaluronsyra*; ett naturligt ämne som finns i huden och som är viktigt för att nära och bygga upp huden för att uppnå det som av japanerna kallas för SILK SKIN – en hud likt silke.
  *testat in vitro.

  saho-hands

  Saho

  En hudvårdsceremoni för SILK SKIN - en hud likt silke.

  För att uppnå det ultimata målet, exceptionell hud, förespråkar SENSAI en unik hudvårdsritual som kallas Saho, som är en process i tre steg framtagna för att utföras på samma sätt, varje dag, för ett perfekt resultat.
  Vi tror att du kan upptäcka den optimala vägen till SILK SKIN – en hud likt silke, genom att upprepa denna lugnande och vårdande metod som hyllar livets skönhet som kommer djupt inifrån.

  Att leva medvetet i harmoni

  Som ett varumärke som ärver den japanska skönhetens känsla, förkroppsligar SENSAI andan av "att leva medvetet i harmoni" - ett sätt att leva med en uppskattning för subtiliteterna som finns i alla saker och ögonblick. Vårt mål är att stötta och dela dessa värderingar. I hjärtat av alla våra initiativ är ovärderliga traditioner från Japan - Koishimaru Silk, det mest värdefulla av japanska silket, såväl som Saho, en ritual som finns i den japanska teceremonin.

  1
  Omfamna naturen
  2
  Vårda
  mänskliga band
  • 1
   Omfamna naturen

  1887 grundades föregångaren till Kanebo, Tokyo Cotton Trading Company. Forskare hade observerat att hantverkare som spann silke hade vackra händer.

  Efter många års forskning lyckades man ta fram ett komplex som är utvunnet av silket. Det ledde till att Kanebos första silkestvål, SAVON DE SOIE lanserades.

  Allteftersom kosmetikaverksamheten fortsatte expandera gjorde SENSAI sin europeiska debut på Harrods i London. Lanseringen av SENSAI EX La Crème 1989 gjorde att SENSAI blev erkänt som ett exklusivt japanskt varumärke.

  Den enastående skirheten, lättheten och milda glansen i Koishimaru Silk gjorde att varumärket utmärkte sig ännu mer.

  Berättelsen som har sitt ursprung i Koishimaru Silk är koncentrerad i en dyrbar droppe och spinner vidare mot framtiden.

  • SPELA FILM
  • 2
   Vårda mänskliga band

  SENSAIs hudvårdsritual har hämtat inspiration från den japanska teceremonin, Sado. Denna ritual är fundamentet för SENSAIs filosofi. Metoden att ”tillämpa det som är rätt, i rätt ordning, på rätt sätt” och filosofin att erbjuda en ”enastående upplevelse” är det som ligger bakom SENSAIs hudvårdsrutin Saho.

  Dubbel rengöring och dubbel återfuktning
  Vår exceptionella gästfrihet, med utgångspunkt i vår medkänsla för andra, tillsammans med vår unika hudvårdsrutin, har fått stor uppskattning i Europa.

  • SPELA FILM

  SENSAIs tradition av hållbarhet

  Hos SENSAI är hållbarhet en del av vårt DNA. Genom åren har lärdomar från nobla discipliner som omfamnar naturen gått längre än produktutveckling mot ett tillvägagångssätt som vi kallar att ”odla relationer”. Hur vi förhåller oss till miljön och hur vi odlar mänskliga band är de två pelarna i denna väg mot hållbarhet.

  Vårt engagemang

  Att ta hänsyn till produktens livscykel från vaggan till graven är en djupt rotad metod i japanskt hantverk. Det innebär en djup uppskattning av resurserna och deras värde samtidigt det blir mindre avfall genom att återanvända och tänka ut nya användningar. Från att välja ansvariga råvarukällor till genomtänkt design är denna hänsynsfulla metod ledstjärnan i vår strävan att ta mer hänsyn till miljön.

  Regenerativt jordbruk
  Vi köper in flera utvalda råvaror som Shiso bladextrakt och Ashitaba blad/stjälkextrakt från regenerativt jordbruk som inte använder syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel. Regenerativ jordbruksmetod ger inte bara spårbarhet under hela processen med markberedning, odling, skörd och utvinning utan hjälper även till att återställa och ge näring till jorden med restprodukter från produktionen som naturlig kompost.
  Vårt bidrag för att bevara resurserna
  I syfte att förbättra resursanvändningen,
  1. Använder vi kemiskt återvunnen PET som uppfyller kvaliteten i jungfrulig PET i en del av våra förpackningar.
  2. Blandar vi in återvunnet glas i en del av våra glasförpackningar.
  3. Använder vi biobaserad plast i en del av våra förpackningar för att minska användningen av oljebaserad syntetisk plast.
  4. Erbjuder vi refills till läpprodukter för att kunna återanvända den ursprungliga förpackningen.
  5. Vi utformar vår visuella produkt för att den ska kunna återanvändas i syfte att minska avfallet.
  FSC® certification
  Från 2023 kommer vi att införa FSC®-certifiat papper som delvis tillverkats av bagass i våra produktförpackningar. Bagass som även är känt som sockerrörsmassa är ett icke träbaserat fibermaterial som blir över i utvinningsprocessen. Hos SENSAI blandar vi in FSC®-certifierat papper i pappersbaserade förpackningar som kommer från mer ansvarigt förvaltade skogar som bidrar till att bevara biologisk mångfald och lokalsamhällenas välbefinnande FSC®N002281.

  Japanskt hantverk

  SENSAI håller fast vid det japanska hantverket som är kännetecknet för vår förstklassighet. Det framkommer i vårt engagemang för kvalitet, innovation och hängivenhet för en vacker framtid. Processen för att få ut våra produkter på marknaden är mångsidig med experter från vetenskapsmän till hantverkare som bidrar med sin kunskap från formulering, produktdesign till visual merchandising.

  icon_map

  Våra SENSAI-rådgivare ger dig gärna tips och råd om produkter som passar till din hudtyp.

  Page Top